Wat voorafging

NOOIT TE OUD VOOR DE LIEFDE

Of ik iets wilde schrijven voor de reeks Vijgen na Pasen, vroeg De Standaard. Jazeker, en ik schreef over liefde en verlies, over verdriet en hoop. Over het leven, quoi. En dat het nooit te laat is, zelfs niet na Pasen. Klik op de foto een lees.

DE ZIN VAN MIJN LEVEN

In haar podcast De Zin van Mijn Leven nodigt Anneleen Van Offel  collega-schrijvers uit voor een gesprek daarover. Ik ging voor het motto van Papavers, het boek dat ik schreef na de dood van mijn stiefzoon: Wat is schrijven anders dan bewaren? Het is me gezelschap blijven houden, zowel in het leven als bij het schrijven. Luister mee, met de steun van Curieus, op uw favoriete podcastkanaal. Hier kan het alvast.

EINDEJAARSBOEK

Traditioneel is dit de tijd van de eindejaarslijstjes. En kijk, "Verloren" belandde op die van Knack-journalist Stijn Tormans als één van de beste boeken van 2023. Ik zou zeggen: geloof hem maar, want de man weet zelf wat schrijven is. Lees ook hem.

TWEEDE DRUK

Hier is hij dan, de tweede druk van mijn boek "Verloren" (Uitgeverij Vrijdag). Heel blij dat zoveel lezers dit waar gebeurd verhaal omarmd hebben. Liesje Andriesse en haar zoontje blijven "Verloren", maar vergeten zijn ze zeker niet. Lees er meer over hier

DUBBELINTERVIEW

Voor ‘Verzin‘, het tijdschrift van Creatief Schrijven, interviewde dichter Peter Mangel Schots mijn schrijfzus Diane Broeckhoven en mezelf over onze nieuwe boeken, haar ‘Gemis’ en mijn ‘Verloren’, allebei verschenen bij Uitgeverij Vrijdag. Lees het op de boekenpagina over ‘Verloren’.

OUDER WORDEN, MAG DAT?

Inès Van den Kieboom is 93. Een kwarteeuw geleden portretteerde ze mij als schrijfster, nu schreef ik over haar in De Standaard Weekblad. "Waardig onder een plastic deksel is mijn pleidooi niet voor voluit en volwaardig leven, niet voortijdig afgeschreven worden. U leest het met een klik op de foto.

Reisinterview

Samen met literair journaliste Jelle van Riet trok ik naar Vlissingen. Hier begon voor Liesje Andriesse, de tragische hoofdpersoon van "Verloren", een leven dat 36 jaar later samen met haar zoontje eindigde in Auschwitz. De puike reportage uit De Standaard der Letteren leest u hier, samen met nog veel meer info over Verloren. Foto Fred Debrock.
1 2 3 13