Te gast

Ik kom graag op bezoek bij u. Om u te vertellen over mijn boeken en hun onderwerpen, of over die van anderen. Ik vind het fijn om daarover van gedachten te wisselen en elkaar zo beter te leren kennen. Zie ook mijn pagina Contact.

Voor volwassenen vertel ik in bibliotheken, bij verenigingen of in huiskamers over mijn werk. Wat zijn mijn inspiratiebronnen en terugkerende thema’s? Hoe werken journalistiek en literatuur op elkaar in? Wat hebben leven en schrijven mij geleerd over schizofrenie, oosterse cultuur, ouder worden, de verhouding tussen seksen of de tweede wereldoorlog? Laten we samen het onderwerp kiezen.

Voor kinderen en jongeren vertel ik in scholen of bibliotheken over mijn jeugdboeken. De insteek is uiteenlopend: pesten, andere tijden, onbekende culturen. Maar altijd komt het neer op anders zijn, wat de geschiedenis ons daarover leert, en hoe dat inwerkt op hoe wij omgaan met elkaar – en ja, zelfs met dieren.

Daarnaast zijn er ook ontmoetingen waarin mijn creatieve en journalistieke ervaring samenvloeien. In interviews of panelgesprekken, al dan niet over literatuur, op de Boekenbeurs of op literaire festivals, maar net zo goed op andere locaties of bij andere gelegenheden. Zoals hier in gesprek met mijn schrijfcollega Hilde Keteleer in De Boekuil in Mortsel.

Uit mijn agenda

  • Mijn ‘tip van de week’ vindt u, samen met die van andere schrijfcollega’s, in “Mijn Azertyfactor. Aan de slag met schrijftalent.” Met dat boek viert Creatief Schrijven vzw, waar ik docent ben, zijn vijfjarig bestaan. Het wordt voorgesteld op de Boekenbeurs op zondag 28 oktober om 10.30 u. en is daarna aan 15 € verkrijgbaar op de stand van Creatief Schrijven vzw op de Boekenbeurs, hal 1, stand 110.
  • Tijdens de Boekenbeurs ben ik van 5 t.e.m. 9 november één van de gasten van Michel Follet op Eclips-tv. De 5 programma’s worden uitgezonden om 11 en 17 uur zowel bij Telenet (kanaals 40) & Proximus (kanaal 109). Bij Proximus kan u er ook ’s avonds om 21u15 naar kijken, en dan worden alle uitzendingen ook nog eens heruitgezonden op zaterdag 10 november, na elkaar (met korte programma’s tussen elke aflevering) in de namiddag op beide kanalen. 
  • Op 18 november praat ik over mijn jongste, spraakmakende boek “Zwijgen” op het literaire apero van het Willemsfonds in Mechelen.
  • Op dinsdag 20 november om 20 u. praat ik met Joke Van Leeuwen in het chalet van het Boekenbergpark over haar prachtige roman “Hier” en haar jongste jongerenboek. Een week eerder, op 13 november, praten wij eveneens om 20 u. over “Hier” in de gratis Boekenclub. Een en ander kadert in het literaire luik van @The Park, waar Jelle Van Riet en ikzelf jaarlijks vier auteurs onthalen.