Te gast

Ik kom graag op bezoek bij u. Om u te vertellen over mijn boeken en hun onderwerpen, of over die van anderen. Ik vind het fijn om daarover van gedachten te wisselen en elkaar zo beter te leren kennen. Zie ook mijn pagina Contact.

Voor volwassenen vertel ik in bibliotheken, bij verenigingen of in huiskamers over mijn werk. Wat zijn mijn inspiratiebronnen en terugkerende thema’s? Hoe werken journalistiek en literatuur op elkaar in? Wat hebben leven en schrijven mij geleerd over schizofrenie, oosterse cultuur, ouder worden, de verhouding tussen seksen of de tweede wereldoorlog? Laten we samen het onderwerp kiezen.

Voor kinderen en jongeren vertel ik in scholen of bibliotheken over mijn jeugdboeken. De insteek is uiteenlopend: pesten, andere tijden, onbekende culturen. Maar altijd komt het neer op anders zijn, wat de geschiedenis ons daarover leert, en hoe dat inwerkt op hoe wij omgaan met elkaar – en ja, zelfs met dieren.

Daarnaast zijn er ook ontmoetingen waarin mijn creatieve en journalistieke ervaring samenvloeien. In interviews of panelgesprekken, al dan niet over literatuur, op de Boekenbeurs of op literaire festivals, maar net zo goed op andere locaties of bij andere gelegenheden. Zoals hier in gesprek met mijn schrijfcollega Hilde Keteleer in De Boekuil in Mortsel.

Uit mijn agenda

Op maandag 2 maart 2020 wachten mij in de GO! Basisschool Melgesdreef volle klasjes om te luisteren naar, te praten over en mee te leven met Olikonijneendpanter. Hoe ervaren zij anders zijn en pesten? Altijd weer zo verrijkend!

♥♥♥ Woensdag 11 maart 2020 ♥♥♥ Mijn nieuw boek “Wat overblijft” is er! ♥♥♥ Feestelijke voorstelling in het Zuiderpershuis in Antwerpen om 20 u. ♥♥♥

Op zaterdag 21 maart 2020 om 11 ben ik te gast op de Schrijfdag van Creatief Schrijven in Kortrijk. Ik praat er over mijn boeken en over de verhouding tussen leven en schrijven.
Op vrijdag 28 maart 2020 om 11 u. leg ik voor de leerlingen van de Academie van Lier de link tussen literair en autobiografisch schrijven. Lier Schrijft, jazeker!
Op dinsdag 31 maart 2020 om 20 u. zetten wij Wat Overblijft op muziek in Barboek in Leuven. Wij, dat zijn ikzelf, Kevin Van Staeyen en Paula Stulemeyer – altviool, accordeon en zang.
Op woensdag 1 april 2020 om 12.30 u. interviewt Dirk Leyman mij in het Letterenhuis over Wat Overblijft, in het kader van Boeken op woensdag. Welkom!