Bio

Bio

Schrijven is mijn leven. Dat was het als kind al. Verhaaltjes verzinnen en er tekeningen bij maken. Toneel bedenken en opvoeren met vriendjes. Geen wonder dat ik, met een doctoraat in de rechten op zak, verkoos van mijn pen te leven.

Het leverde een bonte oogst op. Veel proza: vijf romans (“Papavers”, “Nieuwe mannen, nieuwe vrouwen”, “Dubbelspoor” en “Aankomen in Bali”), een dagboek (“Zestig”) en een non-fictie-boek (“Zwijgen”), twee kinderboeken (“Sam” en “Olikonijneendpauwpanter”) en twee verhalenbundels, (“Tiramisu” en “Cru Bourgeois”). Maar ook theater, scripts voor ballet, film en televisie. Soms zelfs een uitstapje richting poëzie.

De brandstof voor mijn creatieve vrijheid haalde ik uit een journalistieke loopbaan. Ik maakte interviews, columns en reportages, voor zowel kranten en tijdschriften als radio en televisie. Die ervaring geef ik nu door als gastprofessor aan de afdeling Woord van het Conservatorium. Al zet ik af en toe nog eens mijn reporterspetje op.

Anders zijn is een terugkerend thema in mijn werk, actualiteit een blijvende inspiratiebron. Maar ik wil me niet alleen met woorden betrokken tonen bij de wereld. Daarom zette ik o.m. mee mijn schouders onder de Vlaamse Auteursvereniging en was ik jarenlang bestuurslid van PEN Vlaanderen en beheerder van de Schrijversflat in Antwerpen.

Loopbaan in vogelvlucht

Over hoe schrijven spelen is, maar wel met ernst. En over hoe ik aan die grillige schrijverscarrière kwam. “Van debutant tot bestseller” de site die schrijvers in Nederland en België volgt, vroeg. Mijn antwoorden hoort u hier.

 

Wilt u graag wat meer weten?

De Russische blogger Maxim Efimov kwam mij tijdens zijn verblijf in de PEN-Schrijversflat uitgebreid interviewen over mijn boeken en over wat mij beweegt. In het Engels, zonder Nederlandse ondertiteling, helaas…

Over leven en schrijven

Tot slot van mijn interviewreeks voor Apache.be met tenoren van de journalistiek, werd ik zelf geïnterviewd door Chris Van Camp. Over literair en ander schrijven, over gretig leven en leren lossen, over minder buitenkant en meer binnenkant. Lees hier

 

 

Ook de goden drinken koffie

Boeken Toe is een literaire podcast die telkens één auteur centraal plaatst. Collega-schrijver Dimitri Bontenakel plaatste zijn microfoon op mijn schrijftafel en stelde vragen. Over leven en werk, over mijn zolderkamer, over wat ik belangrijk vind. En ik las ook een stukje uit “Zwijgen”… Luister hier