Tiramisu

De naam van een overheerlijk Italiaans dessert werd ook de titel van deze debuutbundel. “Trek me erbovenop” betekent het letterlijk, en daar draait het ook in deze verhalen om. Klaargemaakt op traditionele wijze kan tiramisu zowel een reddingsboei zijn als een draai om je oren.

  • Houtekiet
  • 1991
  • 157 blz.
  • ISBN 90 5240 114 4

In de pers

“Het zou mooi zijn als over honderd jaar iemand het schuddekoppend las, zich met zijn of haar partner vrolijk maakte over die typische onhandigheid van liefhebbende mannen en vrouwen in de vorige eeuw, en ze zich gelukkig konden prijzen omdat ze ondertussen zoveel bijgeleerd hebben.”

Jos Borré bij de presentatie van Tiramisu

“Vander Veken schrijft niet alleen naar een pointe, maar beheerst één van de moeilijkste opgaven voor een schrijver, namelijk deze van de suggestie.”

Julien Weverbergh, Het Laatste Nieuws

Italië in de hoofdrol

“Tombe Etrusce”, één van de verhalen uit “Tiramisu”, werd ook opgenomen in “Als een god in Toscane” (Bruna), een sfeervolle verzameling waarin dit wondermooie stukje Italië de hoofdrol spelt. In een land waarop eeuwen hun sporen hebben gedrukt, probeert een vrouw zich te verzoenen met de eindigheid van stervelingen.