Dubbelspoor

Zes mensen, onbekend voor elkaar, tot ze na een bommelding vastzitten op een trein. Afgehouden van hun doel, gedwongen tot stilstand. Dit oponthoud zal hun leven een heel andere wending geven. “Kan een zo vluchtige ontmoeting meer betekenen dat wat je gedurende jaren hebt opgebouwd? Kan wat je in de schoot valt bevredigender zijn dat alles waar je zoveel moeite voor hebt gedaan?” Een roman over toeval, verborgen verlangens, leven in de luwte van de grote dreiging.

  • Manteau/Meulenhoff
  • 2007
  • 302 blz
  • ISBN 978 90 8542 100 9

In de pers

“Elk woord vertelt een detail om een volledig beeld te schetsen van de grote en kleine drama’s die achter het uniform van de kaartjesknipper, het maatpak van de zakenman en de blazer van de kleurenconsulente zitten”.

Frieda Joris, Het Laatste Nieuws

“Een intrigerende roman met een prettig ritme. Knap, hoe je stilstaan zoveel vaart kunt geven.”

Libelle

“Ingrid Vander Veken schrijft sprankelend, filmisch volgt zij de personages en de flashbacks uit hun leven. Met kennis van zaken en knappe stijlwendingen infiltreert zij in de uiteenlopende handel en wandel van de zes protagonisten, een staalkaart van onze samenleving.”
(

John Rijpens, Volksbelang

“…Een bomalarm smijt de plannen van de reizigers grondig door elkaar. Maar van het een komt het ander en voor je het weet bedrijven ze de liefde van hun leven op een treintoilet. Zo spectaculair deze scène mag lijken, zo gewoon maar precies beschrijft Vander Veken dit bizarre rendez-vous.”

Frank Hellemans, Knack

“De onderwerpen die aan bod komen – toeval, het lot en loslaten – krijgen op een erg unieke wijze gestalte. Een roman die je op een kritische wijze naar je eigen leven en leefwijze laat kijken.”

De Recensent NL

Literaire Lente 2007

“Dubbelspoor” werd geselecteerd voor de Literaire Lente 2007 die van start ging met een spetterend literatuurfeest in de Vooruit in Gent. In dit filmpje leest Ingrid Vander Veken een fragment uit haar boek. “Eén van de absolute hoogtepunten van deze Literaire Lente,” noemt de inleider het.