De ogen van een kind

De ouders van Pinkie zijn Duits. Maar ze verhuisden naar Nederland. Daar is Pinkie in 1940 geboren. Zij vindt oorlog heel gewoon, ze kent niets anders. Maar steeds vaker gebeuren er ongewone dingen. Waarom keert haar vader niet meer terug? Waarom mag je met sommige kinderen niet spelen? Waar brengt die Duitse soldaat haar moeder naartoe? Na vijf jaar stopt de oorlog en is het vrede. Maar het leven van Pinkie is voorgoed veranderd.

Heldere taal, korte zinnen, eenvoudige woorden. Maar toch een boeiend verhaal. Dat is het opzet van een Wablieft-boek, en dit is er zo een. U vindt het in de boekhandel, maar kan het ook via Wablieft kopen.

  • Uitgeverij Vrijdag
  • 2017
  • 62 blz.
  • ISBN 987 94 6001 548 9
  • ISBN e-boek 987 94 6001 548 6

     

In de pers

“Heel voorzichtig, haast aarzelend laat Ingrid Vanderveken ons binnen dringen in de wereld van een kind. De lezer begrijpt sommige dingen vlugger dan het meisje. Het verhaal is zo pijnlijk en broos maar ook zo ontzettend mooi geschreven.”

André Oyen, Ansielblog

“Sirene, bommen, schuilkelders. Het zijn terugkerende woorden voor Pinkie, een in Nederland geboren meisje met Duitse ouders. Met kinderogen kijkt ze naar de wereld, zoals die er uitziet in de Tweede Wereldoorlog. Er gebeuren onbegrijpelijke dingen. Pinkies vader moet in het leger en verdwijnt, haar moeder helpt in het gehei Joodse mensen , wordt opgepakt en weer vrijgelaren. De honger in het laatste oorlogsjaar breekt vele wetten en na de bevrijding van Nederland is Pinkie zomaar een “moffenkind”. Niets zal meer hetzelfde zijn. Ontroerend en meeslepend verhaal, geschreven in heldere taal en korte zinnen”.”

NBD, Biblion