Aankomen in Bali

Een liefdesverhaal

Zij is tempeldanseres, één van de beste van het godeneiland Bali. Hij een Vlaamse jongeman met sinds zijn vroegste kinderjaren een onverklaarbare hang naar het Oosten. Op het eiland van de duizend tempels ontdekt hij wat het betekent te leven in een vreemde cultuur. Het zal zijn toekomst, en niet alleen die van hem, ingrijpend veranderen.

Kan iemand zijn bestemming volgen zonder haar te kennen? Op zoek naar een antwoord, voert dit waargebeurde verhaal je mee naar een oase in een onttoverde wereld. Heden en verleden, leven en dood, magie en werkelijkheid vloeien er in elkaar. Een echt gebeurd liefdesverhaal, in een verbluffend kader.

  • De Bezige Bij Antwerpen/Amsterdam
  • 2011
  • 248 blz.
  • ISBN 978 90 8542 261 7

In de pers

“Leest als een sprookje. Je geraakt helemaal doordrenkt van het Oosten, aanrader voor elke lezer die op een ontspannende manier wat meer te weten wil komen over het ‘authentieke’ Bali.”

Bibliotheeknet Limburg

Interviews over “Aankomen in Bali” tijdens Literaire Lente 2011 (Liesbeth Imbo, VRT) en Mind the Book 2011 (Frank Hellemans, Knack).

“Doordrenkt van mysterieuze gebeurtenissen en zintuiglijke ervaringen, maar tegelijkertijd bloednuchter en sec. Vander Veken is er op subtiele wijze in geslaagd om zowel toeschouwer als epicentrum te zijn van dit prachtige exotische verhaal.”

Diane Broeckhoven, Gazet van Antwerpen

Ook de Indonesische pers besteedde ruim aandacht aan “Aankomen in Bali” en zowel de boekpresentatie als de première van de podiumversie werden bijgewoond door de ambassadeur van Indonesië, Zijne Excellentie Arif Havas Oegroseno

Podium

Klasgenoten

Als hulpmiddel bij het bestuderen van “Aankomen in Bali” in de klas, maakte Yves Van Durme een reeks interviews rond centrale thema’s uit het boek.