O ISLAND IN THE MIST

Zo lag mijn Klein Buitenland er vandaag bij. Maar op de laatste dag van de voorbije week, toen de sneeuw nog moest vallen en de mist stijgen, trof ik ze in helder licht bij de holle boom. Acht mannen van de stedelijke groendienst in oranje Van Beirendonckpakjes. Heel even dacht ik nog ‘zou ik?’, om meteen daarna te beslissen dat ik het gewoonweg moest. Op ze afstappen, ze een goed nieuw jaar wensen, en ze bedanken voor hun goede zorgen van alle voorbije jaren. En dan die verbaasde, en vervolgens vrolijk lachende gezichten: “Dank u wel, mevrouw, zoiets doet echt plezier!” O, maar dat is een klein pleziertje, heren, vergeleken bij het grote dat ik beleef aan dit prachtige, door u onderhouden park. Aan wat het me schonk aan onversneden genot, aan troost bij grote tristesse ook. Dag na dag, seizoen na seizoen.