Te gast

Ik kom graag op bezoek bij u. Om u te vertellen over mijn boeken en hun onderwerpen, of over die van anderen. Ik vind het fijn om daarover van gedachten te wisselen en elkaar zo beter te leren kennen. Zie ook mijn pagina Contact.

Voor volwassenen vertel ik in bibliotheken, bij verenigingen of in huiskamers over mijn werk. Wat zijn mijn inspiratiebronnen en terugkerende thema’s? Hoe werken journalistiek en literatuur op elkaar in? Wat hebben leven en schrijven mij geleerd over schizofrenie, oosterse cultuur, ouder worden, de verhouding tussen seksen of de tweede wereldoorlog? Laten we samen het onderwerp kiezen.

Voor kinderen en jongeren vertel ik in scholen of bibliotheken over mijn jeugdboeken. De insteek is uiteenlopend: pesten, andere tijden, onbekende culturen. Maar altijd komt het neer op anders zijn, wat de geschiedenis ons daarover leert, en hoe dat inwerkt op hoe wij omgaan met elkaar – en ja, zelfs met dieren.

Daarnaast zijn er ook ontmoetingen waarin mijn creatieve en journalistieke ervaring samenvloeien. In interviews of panelgesprekken, al dan niet over literatuur, op de Boekenbeurs of op literaire festivals, maar net zo goed op andere locaties of bij andere gelegenheden. Zoals hier in gesprek met mijn schrijfcollega Hilde Keteleer in De Boekuil in Mortsel.

Uit mijn agenda

  • Dat het Hugo Claus-jaar is, weet u natuurlijk al. Daar hoort in het Letterenhuis ook de Grote Hugo Claus Leesclub bij bij. Verdiep u samen met mij in zijn roman “De Geruchten”, wij praten erover op zondag 15 april om 14 u.
  • Bij @The Park runnen Jelle Van Riet en ikzelf het literaire luik. Op dinsdag 24 april om 20 u. interviewen wij niemand minder dan Tom Lanoye. Een week eerder, op 17 april, bespreken wij zijn roman “Zuivering” in onze Boekenclub. Wekom!
  • Van 14 tem 18 mei schrijf ik elke dag een opinie voor De Standaard Avond. Ik scherp mijn pen.
  • Op zondag 20 mei om 15 u. ben ik, samen met Lenny Peeters, te gast in het literaire Café Boekowski. Een debutante en een – wat heet – “ervaren schrijfster” over hun recent werk, “Dochter” en “Zwijgen”.