Te gast

Ik kom graag op bezoek bij u. Om u te vertellen over mijn boeken en hun onderwerpen, of over die van anderen. Ik vind het fijn om daarover van gedachten te wisselen en elkaar zo beter te leren kennen. Zie ook mijn pagina Contact.

Voor volwassenen vertel ik in bibliotheken, bij verenigingen of in huiskamers over mijn werk. Wat zijn mijn inspiratiebronnen en terugkerende thema’s? Hoe werken journalistiek en literatuur op elkaar in? Wat hebben leven en schrijven mij geleerd over schizofrenie, oosterse cultuur, ouder worden, de verhouding tussen seksen of de tweede wereldoorlog? Laten we samen het onderwerp kiezen.

Voor kinderen en jongeren vertel ik in scholen of bibliotheken over mijn jeugdboeken. De insteek is uiteenlopend: pesten, andere tijden, onbekende culturen. Maar altijd komt het neer op anders zijn, wat de geschiedenis ons daarover leert, en hoe dat inwerkt op hoe wij omgaan met elkaar – en ja, zelfs met dieren.

Daarnaast zijn er ook ontmoetingen waarin mijn creatieve en journalistieke ervaring samenvloeien. In interviews of panelgesprekken, al dan niet over literatuur, op de Boekenbeurs of op literaire festivals, maar net zo goed op andere locaties of bij andere gelegenheden. Zoals hier in gesprek met mijn schrijfcollega Hilde Keteleer in De Boekuil in Mortsel.

Uit mijn agenda

  • Op 20 september geef ik op uitnodiging van Creatief Schrijven mijn eerste les aan aspirant-prozaïsten. De volledige reeks gaat door in De Nieuwe Vrede in Berchem. Info: www.creatiefschrijven.be
  • Op 1 oktober houd ik de Nottebohmlezing in de prachtige gelijknamige zaal van de Erfgoedbibliotheek. Ik zal het hebben over pers en geschiedschrijving, vrije meningsuiting en censuur, en mijn boek “Zwijgen”.
  • Bij @The Park ben ik als eerste te gast in de vierdelige reeks auteursontmoetingen. Op dinsdag 17 oktober om 20 u. interviewt Jelle Van Riet mij, een week eerder op dinsdag 10 oktober is zij gastvrouw van de boekenclub, waar “Zwijgen” op tafel ligt. Info hier.
  • Op zondag 15 oktober ga ik in de Dossinkazerne in gesprek met Simone Korkus over haar boek “Het dienstmeisje van Degrelle. Hoe Hannah Nadel de oorlog overleefde” (Polis). Aanvang 10.30 u. Toegang gratis, reserveren via http://bit.ly/2fREAU4
  • Op 18 oktober houdt Canon Cultuurcel een infodag in deSingel. Ik vertel er, samen met Ruud Meert van de Wablieftboekjes, over mijn oorlogsverhaal “De ogen van een kind”.
  • Laat u op zaterdag 9 december betoveren door Bali! In het Festivalcentrum van Europalia, dat in het teken staat van Indonesië, vertel ik over mijn boek “Aankomen in Bali”. Eka Santi Dewi (een van de hoofdpersonen) en haar dochter dansen erbij. 
  • Op 21 februari ben ik te gast bij de leesclub van het Davidsfonds Edegem. Op tafel ligt mijn boek “Zwijgen”, maar aan die titel zullen wij ons letterlijk allerminst houden.