Te gast

Ik kom graag op bezoek bij u. Om u te vertellen over mijn boeken en hun onderwerpen, of over die van anderen. Ik vind het fijn om daarover van gedachten te wisselen en elkaar zo beter te leren kennen. Zie ook mijn pagina Contact.

Voor volwassenen vertel ik in bibliotheken, bij verenigingen of in huiskamers over mijn werk. Wat zijn mijn inspiratiebronnen en terugkerende thema’s? Hoe werken journalistiek en literatuur op elkaar in? Wat hebben leven en schrijven mij geleerd over schizofrenie, oosterse cultuur, ouder worden, de verhouding tussen seksen of de tweede wereldoorlog? Laten we samen het onderwerp kiezen.

Voor kinderen en jongeren vertel ik in scholen of bibliotheken over mijn jeugdboeken. De insteek is uiteenlopend: pesten, andere tijden, onbekende culturen. Maar altijd komt het neer op anders zijn, wat de geschiedenis ons daarover leert, en hoe dat inwerkt op hoe wij omgaan met elkaar – en ja, zelfs met dieren.

Daarnaast zijn er ook ontmoetingen waarin mijn creatieve en journalistieke ervaring samenvloeien. In interviews of panelgesprekken, al dan niet over literatuur, op de Boekenbeurs of op literaire festivals, maar net zo goed op andere locaties of bij andere gelegenheden. Zoals hier in gesprek met mijn schrijfcollega Hilde Keteleer in De Boekuil in Mortsel.

Uit mijn agenda

  • Op uitnodiging van Creatief Schrijven geef ik les aan aspirant-prozaïsten. De volledige reeks gaat door in De Nieuwe Vrede in Berchem. Info: www.creatiefschrijven.be
  • Op zondag 3 december om 11 u. ga ik in gesprek met Sonja Barend over haar boek “Je ziet mij nooit meer terug.” Dat gebeurt in de Dossinkazerne die dat weekeind haar vijfjarig bestaan viert. Info hier.
  • Laat u op zaterdag 9 december betoveren door Bali! In het Festivalcentrum van Europalia, dat in het teken staat van Indonesië, vertel ik over mijn boek “Aankomen in Bali”. Eka Santi Dewi (een van de hoofdpersonen) en haar dochter dansen erbij. Info hier.
  • In het chalet van het Boekenbergpark ontvangen Jelle Van Riet en ikzelf afwisselend vier auteurs, voorafgegaan door een Boekenclub. Op dinsdag 12 december om 20 u. interview ik Marnix Peeters. Een week eerder, op 5 december, bespreken wij zijn boek “In elke vrouw schuilt haar moeder.” Iedereen welkom, info hier.
  • Op 21 februari ben ik te gast bij de leesclub van het Davidsfonds Edegem. Op tafel ligt mijn boek “Zwijgen”, maar aan die titel zullen wij ons letterlijk allerminst houden.