Te gast

Ik kom graag op bezoek bij u. Om u te vertellen over mijn boeken en hun onderwerpen, of over die van anderen. Ik vind het fijn om daarover van gedachten te wisselen en elkaar zo beter te leren kennen. Zie ook mijn pagina Contact.

Voor volwassenen vertel ik in bibliotheken, bij verenigingen of in huiskamers over mijn werk. Wat zijn mijn inspiratiebronnen en terugkerende thema’s? Hoe werken journalistiek en literatuur op elkaar in? Wat hebben leven en schrijven mij geleerd over schizofrenie, oosterse cultuur, ouder worden, de verhouding tussen seksen of de tweede wereldoorlog? Laten we samen het onderwerp kiezen.

Voor kinderen en jongeren vertel ik in scholen of bibliotheken over mijn jeugdboeken. De insteek is uiteenlopend: pesten, andere tijden, onbekende culturen. Maar altijd komt het neer op anders zijn, wat de geschiedenis ons daarover leert, en hoe dat inwerkt op hoe wij omgaan met elkaar – en ja, zelfs met dieren.

Daarnaast zijn er ook ontmoetingen waarin mijn creatieve en journalistieke ervaring samenvloeien. In interviews of panelgesprekken, al dan niet over literatuur, op de Boekenbeurs of op literaire festivals, maar net zo goed op andere locaties of bij andere gelegenheden. Zoals hier in gesprek met mijn schrijfcollega Hilde Keteleer in De Boekuil in Mortsel.

Uit mijn agenda

  • Op 30 augustus lees ik “De ogen van een kind” in bij de Luisterpuntbibliotheek. Daarna kan wie moeilijk ziet mijn Wablieft-boekje ook met de oren lezen.
  • Op 20 september geef ik op uitnodiging van Creatief Schrijven mijn eerste les aan aspirant-prozaïsten. De volledige reeks gaat door in De Nieuwe Vrede in Berchem. Info: www.creatiefschrijven.be
  • Op 1 oktober houd ik de Nottebohmlezing in de prachtige gelijknamige zaal van de Erfgoedbibiotheek. Ik zal het hebben over pers en geschiedschrijving, vrije meningsuiting en censuur, en mijn boek “Zwijgen”.
  • Op 18 oktober houdt Canon Cultuurcel een infodag in deSingel. Ik vertel er, samen met Ruud Meert van de Wablieftboekjes, over mijn oorlogsverhaal “De ogen van een kind”.
  • Op 21 februari ben ik te gast bij de leesclub van het Davidsfonds Edegem. Op tafel ligt mijn boek “Zwijgen”, maar aan het werkwoord van die titel zullen wij ons allerminst houden.