Te gast

Ik kom graag op bezoek bij u. Om u te vertellen over mijn boeken en hun onderwerpen, of over die van anderen. Ik vind het fijn om daarover van gedachten te wisselen en elkaar zo beter te leren kennen. Zie ook mijn pagina Contact.

Voor volwassenen vertel ik in bibliotheken, bij verenigingen of in huiskamers over mijn werk. Wat zijn mijn inspiratiebronnen en terugkerende thema’s? Hoe werken journalistiek en literatuur op elkaar in? Wat hebben leven en schrijven mij geleerd over schizofrenie, oosterse cultuur, ouder worden, de verhouding tussen seksen of de tweede wereldoorlog? Laten we samen het onderwerp kiezen.

Voor kinderen en jongeren vertel ik in scholen of bibliotheken over mijn jeugdboeken. De insteek is uiteenlopend: pesten, andere tijden, onbekende culturen. Maar altijd komt het neer op anders zijn, wat de geschiedenis ons daarover leert, en hoe dat inwerkt op hoe wij omgaan met elkaar – en ja, zelfs met dieren.

Daarnaast zijn er ook ontmoetingen waarin mijn creatieve en journalistieke ervaring samenvloeien. In interviews of panelgesprekken, al dan niet over literatuur, op de Boekenbeurs of op literaire festivals, maar net zo goed op andere locaties of bij andere gelegenheden. Zoals hier in gesprek met mijn schrijfcollega Hilde Keteleer in De Boekuil in Mortsel.

Uit mijn agenda

  • Op dinsdag 17 januari om 20 u. vindt u mij in literair café RoodWit, Generaal Drubbelstraat 42, 2600 Berchem. Of ik en een aantal schrijfcollega’s zich wilden laten inspireren door foto’s van Bert Danckaert, vroeg het tijdschrift Gierik-NVT. Dat wilden wij, en u hoort en ziet die avond het resultaat. 
  • Op 7 februari treed ik op in De Roma, op de benefiet voor Apache, de internetsite voor onderzoeksjournalistiek. Samen met o.m. Wannes Capelle, Wouter Deprez, Wim Helsen, Jeroen Olyslaegers en Chris Van Camp. Info en reservatie hier.
  • Op 11 februari ben ik met proza en poëzie te gast op Allerharten in het CC Gravenhof, Louisalei 7, in Hoboken. Samen met Elisabeth Marain, Bart Stouten en Frank de Vos lees ik bij de prachtige muziek van Frédéric Chopin, vertolkt door niemand minder dan de vermaarde Braziliaanse pianiste Eliane Rodrigues, laureate Koningin Elisabethwedstrijd 1983. Res. 03 292 65 30.